Mentés Másként

Adat, biztonságban

Episode Summary

Nem az a kérdés, hogy meghackelik-e egy vállalat rendszerét, hanem az, hogy mikor – állítja az adatbiztonság szakértője. Mi a jó megoldás? Bízhatunk a felhőben? Az okoseszközök tudatosabb adathasználatra nevelnek-e minket? Egy etikus hacker, egy IT biztonsági stratéga és egy szociálpszichológus kerestek válaszokat a kérdésekre.

Episode Notes

Ma egy átlagos napon már sokkal több adattal találkozunk, mint 20-30 évvel ezelőtt. Sőt, számos személyes adatunkat, jelszavunkat kell megadnunk online felületen, nem beszélve arról, hogy sok cég napi működése is jelentős mértékben online platformokon zajlik. Mostanra valamelyest elfogadtuk, hogy a világ így működik, különböző jelszavak kellenek a különböző digitális alkalmazásokhoz, kialakult az adatkezelés bevált és biztonságos gyakorlata. De mi van, ha homokszem kerül a gépezetbe? Ha olyanok akarnak az adatokhoz hozzáférni, akik visszaélnének vele? Hogyan lehet egy cég biztos abban, hogy mindent megtett adatai – vagy az ügyfelek  adatainak - biztonságáért? 

A válaszokat megkapjuk a beszélgetésből, amelynek résztvevői: Balázs Zoltán a CUJO AI Sérülékenység Kutatási Labor vezetője, Keleti Arthur a T-Systems IT biztonsági stratégája, és Szvetelszky Zsuzsanna szociálpszichológus.